Tjänster

Artiklar

Vanliga frågor

Här försöker vi besvara de frågor som kan förekomma i samband med att ta ett lån från någon av de företag vi listar.

Det som är viktigt att komma ihåg är att vi själva inte lånar ut några pengar, vi förmedlar bara. Därför kan vissa frågor bara besvaras av det företag som lämnar ut lånet.

Varför får man inte längre kalla lånen för "gratis"?

Ordet gratis är något som innebär att ingen motprestation krävs. När du lånar är motprestationen att du ska betala tillbaka lånet, även om inga kostnader tillkommit. Däremot får man skriva "räntefritt" så det gör vi om ett lån är räntefritt.

Hur kan företagen låna ut räntefritt, utan extra kostnader?

Det beror på att företagen vill knyta till sig nya kunder. Pengarna måste fortfarande betalas tillbaka innan lånetiden är slut. Med gratis har långivarna tidigare menat att det inte påförs någon ränta eller andra avgifter. Nu får man inte använda ordet gratis längre men de erbjudanden som finns innebär i regel samma sak som tidigare.

Kan jag lita på allt som står på er webbplats?

Vi är måna om att informationen på webbplatsen ska vara korrekt. Den information som finns är hämtad från företagens egna webbplatser och sedan omskriven för att passa vårt format. Det kan hända att företagen uppdaterar sina webbplatser och vi inte har hunnit med att uppdatera den, men vi försöker alltid att hålla den färsk.